Motivasi Bisnes, Volten InternationalPosted

Bagaimana Masuk Pasaran Global Dengan Meniaga Online Dari Rumah?

Tidak kira di mana pun anda berada sama ada di dalam mahu pun di luar negara, anda kini boleh menjalankan bisnes ini tanpa perlu keluar dari rumah dan segala tempahan pakej produk akan diuruskan 100% oleh pihak syarikat. Untuk tahu lebih lanjut lagi saya terangkan dengan serba ringkas tapi padat...

Motivasi BisnesPosted

Anda Tanya Saya Jawab Sesi ke-2

Berikut adalah video ringkas dari saya menjawab persoalan lazim berkenaan dengan bisnes Volten International. Semoga ianya memberi pencerahan kepada anda yang berminat dengan perniagaan ini. Sekiranya ada apa-apa persoalan lain boleh tulis di inbox Facebook kami dengan menekan butang biru messenger di bawah ini. Atau anda boleh whatsapp team support...

Tips PemasaranPosted

4 faktor penting untuk menilai potensi bisnes

Sebelum anda ingin ceburi mana-mana bisnes sudah tentu anda nak tahu bagaimana potensi keuntungan bisnes atau potensi pasaran sesuatu produk atau servis betul tak? Inilah soalan biasa yang akan berlegar di fikiran sesiapa sahaja yang merancang untuk menjalankan sesuatu perniagaan baharu. Tanpa membuang masa anda, berikut adalah 4 perkara yang...

Volten InternationalPosted

5 sebab konsep bisnes netcommerce terbaik untuk anda bermula

Jika anda masih belum mengenali apakah itu bisnes online yang menggunakan konsep netcommerce, anda boleh klik di sini untuk mengetahuinya lebih lanjut. Secara ringkasnya, ia adalah konsep bisnes sah di sisi undang-undang yang menggunakan sistem ejen berjaringan (networking) dengan menjadikan e-dagang sebagai platform urusniaga. Di sini saya mahu kongsikan kepada...

Tips PemasaranPosted

Apakah produk yang paling menguntungkan ketika ini?

Bagi mereka yang ingin menambah pendapatan atau mencari sumber pendapatan baharu, soalan yang selalu bermain di minda adalah apakah produk yang terbaik ketika ini? Bagi seorang pakar ekonomi, pentaksub teknologi (technocracy) atau seorang peramal masa depan (futurist) ada beberapa perkara yang sentiasa menjadi perhatian mereka. Dua perkara ini adalah amat...

Motivasi BisnesPosted

[Video] Kekal sihat sambil jana pendapatan bersama kami

Apakah ertinya kekayaan jika kita tidak memiliki tahap kesihatan yang terbaik? Inilah konsep perniagaan yang kita mahu kongiskan kepada anda. Selain kita menyediakan platform bisnes yang menguntungkan, kita juga mahukan anda serta keluarga terus kekal sihat dengan produk kesihatan yang terbukti mampu memelihara tubuh badan dari penyakit yang merbahaya dengan...

Motivasi BisnesPosted

Salah faham No.1 tentang Network Marketing / MLM

Dalam Islam konsep jual beli dan riba itu terang lagi jelas. Dan konsep perniagaan mengikut syariat adalah perlu ada saling redha menredhai dalam urusan jual beli itu. Melainkan sesebuah syarikat itu menawarkan produk atau servis yang haram atau terlibat dengan penipuan maka itu jelas bahawa ianya haram di sisi hukum...

Motivasi BisnesPosted

10 kesilapan orang mulakan bisnes

Biasa tengok atau dengar tak mereka yang pada mulanya bukan main bersemangat nak ubah hidup dengan menjalankan bisnes, tapi akhirnya tak sampai ke mana pun? Silapnya bukan kerana bisnes atau peluang yang dia ceburi tetapi ada beberapa perkara yang dibuat secara tak sedar yang menyebabkan orang tu tak boleh bertahan...

Motivasi BisnesPosted

Apakah Konsep Perniagaan Netcommerce?

E-Commerce  Atau disebut e-dagang merupakan platform jual beli secara dalam talian yang mempunyai ciri-ciri seperti menerima pembayaran menggunakan bank transfer atau kad kredit/kad debit serta penghantaran produk terus kepada pengguna.  Pasaran global mencecah lebih USD4 trillion setiap tahun dan di Malaysia pula RM80 hingga RM100 billion setahun.   Platform e-commerce terbukti...

Motivasi BisnesPosted

3 Kunci Utama Bisnes Online

Kalau kita nak buka kedai, mesti ada beberapa perkara utama yang penting untuk ada.  Seperti lot kedai, rumah kedai, barangan yang nak ditawarkan oleh pekedai dan juga bakal pelanggan yang akan pergi ke kedai tersebut. Begitu juga dengan perniagaan secara dalam talian ni. Di sini ada 3 elemen utama untuk...